Historie 

1996

Anne van den Dobbelsteen heeft de uitgeverij Facile Media in 1996 opgericht. Voorheen runde zij een reisbureau voor Franse campings, in die tijd was er nog geen internet en moest zij langs alle campings om de contacten te onderhouden. Hiervoor werd een camper aangeschaft, maar waar kon je in die tijd water tappen en lozen of het chemisch toilet reinigen? Er waren servicepunten, maar er bestond geen gids of informatiepunt waar deze in beschreven stonden. Dus besloot ze om dit zelf te maken. In eerste instantie werd de gids alleen in het Nederlands gepubliceerd en daarnaast een viertalige gids, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot vijf aparte gidsen in vijf talen.

2011

In 2011 is Camperreiswinkel.nl opgericht, om zo naast de eigen gids, ook andere (reis)producten te verkopen zoals campergidsen, reisgidsen, wegenkaarten en -atlassen en datasets voor navigatiesystemen.

2014

2014 was voor Facile Media een heel innovatief jaar. In 2014 werd namelijk Camperwereld.eu geïntroduceerd, hiermee konden mensen ook online de camperstops raadplegen en hun eigen routes uitstippelen. Tevens is in dit jaar de Camperstop-App gelanceerd. Deze app is net al de gidsen in 5 talen beschikbaar. Met deze mobiele applicatie konden camperaars onderweg op hun telefoon of tablet ook de camperstops raadplegen.

2015

Het bedrijf is van origine een bedrijf aan huis, maar vanaf 2015 was het bedrijf gehuisvest in een kantoorpand in Oss. In totaal zou Facile Media zich hier 3 jaar vestigen.

2018

Sinds 1 januari 2018 is Facile Media gevestigd in Tilburg. In mei van dit jaar, start Facile Media met een nieuwe serie campergidsen genaamd: Camperstops Onderweg. De eerste uitgave uit deze serie bevat allemaal gratis camperplaatsen door heel Frankrijk. Met deze speciale uitgave speelt Facile Media gerichter in op de vraag vanuit de markt.

2019

Camperwereld.eu, wordt veranderd in Camperstop.com. In navolging van de gidsen en de app, is nu ook de website geheel in 5 talen beschikbaar. De tweede uitgave uit de serie Camperstops Onderweg is een feit. Deze uitgave bevat allemaal camperplaatsen welke zijn voorzien van douche en toilet.

2020

De Facile-en-Route Campergids wordt uitgegeven in 3 delen. Na jarenlang een grote gids te hebben uitgebracht, werd in 2020 afgeweken van deze “traditie”.

BOOK

Campergids 5 talen:

• Facile-en-Route Campergids Europa 2024, 27ste editie (Nederlands);

• Camperstop Europe, 15de editie (Engels);

• Guida Camper Europa, 14de editie (Italiaans).

• Aires Camping-car Europe, 10de editie (Frans);

• Reisemobilstellplätze Europa, 11de editie (Duits);

Serie Camperstops Onderweg:

• Camperstops onderweg – Overnachten aan het water;

• Camperstops onderweg – Comfortabel op reis;

• Camperstops onderweg – Overwinteren in de zon;

Image
Image

WEB

Camperstop.com

Camperstop.com is een 5-talig online platform, voor en door camperaars! Met duizenden reviews van (internationale) camperaars, beoordeel je niet alleen op basis van de gegeven informatie maar beoordeel je de camperplaats ook op basis van ervaringen.

Of je nu simpelweg op zoek bent naar reisinspiratie voor je volgende reis, benieuwd bent naar welke camperplaatsen er op de route liggen of juist helemaal zelf een route wil samenstellen. Op Camperstop.com start jouw volgende camperreis!

Image