Persinformatie

Over Facile Media

Facile Media is al sinds 1996 dé specialist & marktleider op het gebied van reisgidsen en (digitale) hulpmiddelen voor campertoeristen (camperaars) door heel Europa. Met de producten en diensten van Facile Media worden op dagelijkse basis duizenden camperaars geïnspireerd tot het maken van bijzondere camperreizen. Met de Camperstop-App en Facile-en-Route Campergidsen zoeken en vinden camperaars gemakkelijk hun volgende overnachtingslocatie. Op Camperstop.com worden zij gedurende het jaar geïnspireerd voor hun volgende camperreis. En op Camperreiswinkel.nl schaffen zij alle benodigdheden aan om goed voorbereid op reis te gaan.

Facile Media ondersteunt niet alleen de camperaar, maar biedt camperplaatsen, campings en organisaties ook graag de mogelijkheid om zichzelf extra te profileren en onder de aandacht te brengen bij deze snel groeiende doelgroep. 

Van Facile Media

Campergidsen

De Facile-en-Route Campergids Europa 2024 ligt weer in de winkel. De gids is al jaren dé reisgenoot voor camperaars. Dit jaar is de gids compleet vernieuwd en heeft een handzamer formaat gekregen, waardoor hij makkelijker mee te nemen is in de camper. Handige symbolen zorgen ervoor dat camperaars in één oogopslag een volgende camperplaats vinden die aan hun wensen voldoet. Daarnaast zijn wij uitgever van de serie Camperstops Onderweg. Iedere uitgave in deze serie bevat een thema, waaronder camperplaatsen die voorzien zijn van sanitair, camperplaatsen aan het water en camperplaatsen in Spanje en Portugal die ideaal zijn om te overwinteren. Wij streven ernaar jaarlijks een nieuwe editie uit te geven.

Camperstop-App

Een app met meer dan 14.500 camperplaatsen die online te gebruiken is. De Camperstop-App helpt camperaars vooraf en tijdens een camperreis aan camperplaatsen die voldoen aan hun wensen. Ook kunnen camperaars vanuit de app direct navigeren naar een camperplaats. De app is te gebruiken op smartphones en tablets. 

Camperstop.com

Onze website vol met camperinspiratie, waaronder blogartikelen en landenpagina’s. Met de tools (Trip Planner en CamperstopAdvisor) kunnen camperaars op zoek naar camperplaatsen, zowel thuis als onderweg.

Camperreiswinkel.nl

Camperreiswinkel.nl is marktleider in Nederland en België op het gebied van campergidsen. Onze webshop bevat allerhande producten voor camperaars: onze eigen campergidsen, routegidsen van onder andere de ANWB en Michelin en lidmaatschappen waarmee de camperaar een unieke ervaring beleeft in onder andere Frankrijk en Spanje. Hiermee kunnen zij namelijk gratis overnachten bij de lokale (wijn)boer of typisch Spaanse bodega’s. In Nederland zijn wij het enige verkooppunt van deze unieke formule. Inmiddels bevat ons assortiment lidmaatschappen in zeven Europese landen. 

Nationale Camper Rally

In 2020 riepen wij de Nationale Camper Rally in het leven. Zo konden camperaars ook in coronatijd op pad. Zo hebben we de afgelopen jaren de editie op 'Wereldreis door Nederland' en 'Smokkelaars op pad' gehouden. In 2021 en 2022 hebben wij 8 verschillende rallys georganiseerd. Op dit moment zijn er geen plannen om een nieuwe rally te organiseren, wellicht in de toekomst weer.

Cijfers 2023

  • 80.000 unieke bezoekers per maand op Camperstop.com
  • 33% meer unieke bezoekers op Camperstop.com dan in 2022
  • 210.000 paginaweergaven per maand op Camperstop.com
  • Ruim 500.000 downloads van de Camperstop-App
  • Ruim 10.000 Facebookvolgers
  • Gemiddelde leeftijd gebruikers 55+

Veelgestelde vragen

In welke talen zijn de diensten van Facile Media beschikbaar?

De Camperstop-App, Facile-en-Route Campergidsen en Camperstop.com zijn beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans. Camperreiswinkel.nl is beschikbaar in het Nederlands en bedient de Nederlandse en Belgische markt. 

Wie is de doelgroep van Facile Media?

Onze doelgroep bestaat enerzijds uit enthousiaste camperaars die zowel voor als tijdens hun reis op weg geholpen worden aan mooie overnachtingslocaties. Deze camperaars komen grotendeels uit Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Anderzijds bestaat onze doelgroep uit eigenaren van camperplaatsen, campings en camperparken. Wij helpen hen met de promotie van hun locatie, bijvoorbeeld met een publicatie in onze gidsen en op Camperstop.com (betaald en onbetaald). 

Hoe waarborgt Facile Media kwaliteit?

De camperplaatsen die camperaars vinden in onze app, gids en op onze website worden zo goed mogelijk gecontroleerd door onze redactie. Zo vragen wij de camperplaatsen meermaals per jaar om hun informatie up-to-date te houden en sturen wij consulenten op pad om camperplaatsen te controleren.

Waar kan ik jullie persberichten vinden? 

Onze persberichten zijn hier te downloaden. 

Contact

Bezoek onze websites via Camperstop.com en Camperreiswinkel.nl.

Wij werken graag mee aan een publicatie, bijvoorbeeld een advertorial of gastblog. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of heeft u vragen over de diensten van Facile Media? Dan kunt u contact opnemen via info@facilemedia.nl